Mediation Opleiding: wordt een professionele Mediator bij Master Mediators

Wil je graag een carrière beginnen als mediator of je bestaande vaardigheden op het gebied van conflicthantering verder ontwikkelen? Bij Master Mediators ben je aan het juiste adres voor een hoogwaardige opleiding tot mediator, conflict specialist en familiemediator. Onze erkende mediation opleiding stelt je in staat om professioneel betrokken te zijn bij het oplossen van conflicten en het helpen van mensen bij het vinden van duurzame oplossingen. Lees verder om meer te weten te komen over onze uitgebreide opleidingsmogelijkheden op het gebied van mediation.

Mediation opleiding bij Master Mediators

Bij Master Mediators geloven we in het belang van gedegen opleiding en training om als mediator succesvol aan de slag te kunnen. Onze mediation opleiding is ontworpen om jou te voorzien van de nodige kennis, vaardigheden en ervaring om als professionele bemiddelaar te kunnen functioneren.

Opleiding tot mediator

Onze opleiding tot mediator wordt gegeven door ervaren professionals die zelf ruime ervaring hebben in het werkveld van mediation. De opleiding combineert theoretische kennis met praktische vaardigheden, zodat je goed voorbereid bent op het begeleiden van partijen bij het oplossen van hun geschillen.

Conflit specialist en familiemediator

Naast de basisopleiding tot mediator biedt Master Mediators ook gespecialiseerde opleidingen aan tot conflict specialist en familiemediator. Als conflict specialist leer je in een korte cursus effectief om te gaan met conflicten op de werkvloer en in organisaties. Als familiemediator leer je specifiek hoe je families kunt begeleiden bij het vinden van oplossingen voor hun geschillen.

Waarom kiezen voor een mediation opleiding bij Master Mediators?

Het kiezen van de juiste mediation opleiding is essentieel voor jouw professionele ontwikkeling als bemiddelaar. Bij Master Mediators bieden wij verschillende aspecten die onze opleiding onderscheidend maken:

  • Kwaliteit en Erkenning: Onze opleiding is erkend door het MfN (Mediatorsfederatie Nederland) en voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen. Dit betekent dat je na het succesvol afronden van de basisopleiding mediation je kunt toetreden tot het kwaliteitsregister. Hiervoor dien je een juridische toets en assesment af te leggen. Vanzelfsprekend ondersteunt Master Mediators je in dit traject door middel van oefendagen en intervisie. 
  • Praktijkgerichte Benadering: Onze opleiding is sterk gericht op de praktijk. Je krijgt de kans om je vaardigheden te ontwikkelen door middel van rollenspellen, casestudies en echte praktijksituaties.
  • Persoonlijke Begeleiding: We geloven dat persoonlijke begeleiding essentieel is voor jouw groei als mediator. Daarom bieden we individuele coaching en feedback tijdens en na de opleiding.
  • Netwerk en Naamsbekendheid: Als student bij Master Mediators maak je deel uit van ons groeiende netwerk van professionele mediators. Dit kan waardevolle kansen bieden voor samenwerking en werkgelegenheid.

Ontdek onze opleidingen

Master Mediators heeft een uitgebreid aanbod in opleidingen en trainingen voor mediators. Van de basisopleiding tot nascholing en hulp bij registratie.

Veelgestelde vragen over mediation opleidingen

1. Hoe lang duurt de mediation opleiding bij Master Mediators?

Onze basis mediation opleiding duurt gemiddeld 5 maanden, waarin je verschillende modules zult volgen. Wij geloven erin dat deze periode nodig is om de basis kennis en het toepassen ervan gaat beklijven. In tegenstelling tot andere opleidingen waar je crash-courses kunt volgen in een kortere periode, gaan wij voor kwaliteit en nemen samen met jou de tijd om voldoende kennis en vaardigheden eigen te maken om mediator te worden. 

2. Is de mediation opleiding geschikt voor mensen zonder ervaring in conflictoplossing?

Ja, onze opleiding is geschikt voor zowel beginners als professionals die hun vaardigheden op het gebied van conflictoplossing willen verbeteren. We bieden een solide basis en begeleiden je stap voor stap door het leerproces.

3. Kan ik na het afronden van de opleiding direct aan de slag als mediator?

Na het succesvol afronden van de opleiding ben je in beginsel klaar om als mediator aan de slag te gaan. Je kunt er voor kiezen je in te schrijven bij het MFN-register. Dit geniet de voorkeur, gezien MFN- geregistreerde mediators een betere marktpositie innemen en kwaliteit hoog in vaandel hebben staan. 

Ontdek jouw passie voor mediation bij Master Mediators

Ben je geïnteresseerd in een boeiende carrière in mediation? Wil je mensen helpen bij het oplossen van conflicten en gezamenlijke oplossingen vinden? Kies dan voor een hoogwaardige mediation opleiding bij Master Mediators. Met onze erkende opleiding en gepassioneerde docenten staan we klaar om jou te begeleiden naar succes in deze uitdagende en lonende professie.

Scroll naar boven