Scheidingsmediator opleiding: ontwikkel jezelf als conflict expert en familiemediator

Als je geïnteresseerd bent in het oplossen van conflicten en het helpen van mensen om op een vreedzame manier uit elkaar te gaan, is een scheidingsmediator opleiding bij Master Mediators iets voor jou. Bij Master Mediators kun je terecht voor een opleiding tot Mediator, Conflict specialist en Familiemediator. In dit artikel zullen we je alles vertellen over de verschillende aspecten van deze opleiding en waarom het een slimme keuze is om je expertise op dit gebied te ontwikkelen.

Wat houdt de scheidingsmediator opleiding in?

De scheidingsmediator opleiding bij Master Mediators biedt je de mogelijkheid om alle vaardigheden te leren die nodig zijn om te werken als professioneel mediator gespecialiseerd in echtscheidingszaken. Je leert hoe je als neutrale derde partij kunt optreden tussen twee partijen die in een echtscheiding verwikkeld zijn, en hoe je hen kunt begeleiden bij het vinden van wederzijds aanvaardbare oplossingen.

Tijdens de opleiding leer je onder andere communicatieve vaardigheden, conflicthanteringstechnieken en juridische aspecten die relevant zijn voor scheidingen. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan emotionele aspecten en het omgaan met complexe situaties, zoals kindgerichte mediation. Kortom, de opleiding biedt een brede basis om aan de slag te gaan als scheidingsmediator.

Waarom kiezen voor de scheidingsmediator opleiding bij Master Mediators?

Er zijn verschillende redenen waarom je zou moeten kiezen voor de scheidingsmediator opleiding bij Master Mediators. Ten eerste is Master Mediators een erkend opleidingsinstituut dat hoogwaardige trainingen biedt op het gebied van mediation en conflictbemiddeling. De opleiding voldoet aan alle eisen die gesteld worden door de Mediatorsfederatie Nederland (MfN) en de Stichting Kwaliteit Mediators (SKM).

Daarnaast wordt de opleiding verzorgd door ervaren professionals uit het vakgebied. De docenten hebben jarenlange ervaring als mediator en brengen hun kennis en expertise op een inspirerende manier over. Je leert dus niet alleen uit boeken, maar krijgt ook praktische tips en adviezen van mensen die dagelijks met echtscheidingen te maken hebben.

Bovendien biedt de scheidingsmediator opleiding bij Master Mediators een goede balans tussen theorie en praktijk. Naast klassikale lessen krijg je ook de mogelijkheid om stage te lopen bij ervaren mediators. Zo kun je de geleerde theorie direct in de praktijk brengen en jezelf verder ontwikkelen.

Ontdek onze opleidingen

Master Mediators heeft een uitgebreid aanbod in opleidingen en trainingen voor mediators. Van de basisopleiding tot nascholing en hulp bij registratie.

Wat zijn de carrièremogelijkheden na de scheidingsmediator opleiding bij Master Mediators?

Na het afronden van de scheidingsmediator opleiding bij Master Mediators staan er diverse carrièremogelijkheden voor je open. Als scheidingsmediator kun je aan de slag bij een mediationpraktijk of zelfstandig je eigen praktijk starten. Daarnaast kun je ook werken als mediator binnen de advocatuur. 

Doordat je tijdens de opleiding leert omgaan met verschillende conflicten en complexe situaties, ontwikkel je vaardigheden die niet alleen relevant zijn in echtscheidingszaken, maar ook in andere familie gerelateerde conflicten. 

De scheidingsmediator opleiding bij Master Mediators biedt een uitstekende mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen als conflict expert en familiemediator. Met aandacht voor zowel communicatieve, juridische als emotionele aspecten van mediation, ben je na het afronden van de opleiding goed voorbereid op de praktijk. Kies voor een opleiding bij Master Mediators en help mensen om op een respectvolle manier uit elkaar te gaan met oog voor het kind.

Scroll naar boven